TransOnline-bloggen: Språk, skriving og e-publisering

Mest brukte nettleser, plattform og skjermoppløsning per april 2016

leave a comment »

Windows 7-andelen synker jevnt og trutt, men ikke dramatisk, i takt med at andelen for Windows 10 øker, men fortsatt bruker over 40 % Win7. Win10 ligger på ca. 21 %. Chrome er suveren på nettleserfronten med sine 70 %.

Tallene nedenfor er hentet fra w3schools.com og gjelder per april 2016.

Nettlesere: Tidlig i 2012 tok Google Chrome igjen Firefox som mest brukte nettleser. Chromes popularitet fortsetter å stige, og nettleseren brukes i dag av ca. 70 %. Firefox hadde en oppslutning på ca. 36 % da den ble forbikjørt, mens tallet i dag er 17 %. Internet Explorer er nærmest avleggs med sine 5–6 %. Edge er foreløpig ikke med i listen. Safari og Opera har trofaste brukere, med ca. 3–4 og 1,5 %, tall som har holdt seg relativt i ro de siste årene.

Plattformer: Windows 7 benyttes fortsatt av ca. 41 % av alle nettleserbrukere, og spenningen ligger i når Windows 10 tar igjen sjuer’n, ikke minst med tanke på Microsofts automatiske oppgradering til Windows 10 på folks PC-er. Windows 10 hadde en andel på ca. 21 % per april 2016 og stiger fort. Windows 8 nådde aldri de store høydene og lå på rundt 20 % da Windows 10 kom. I dag er tallet beskjedne 14 %. Mac og Linux har lojale brukere og ligger på henholdsvis 10 og 5 %. Mobilplattformen har stabilisert seg på ca. 5 %.

Skjermoppløsning: Praktisk talt alle, 97 %, bruker i dag en skjermoppløsning høyere enn 1024 x 768.
 

Written by Solveig Hansen

26.5.2016 kl. 16:34

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: