TransOnline-bloggen: Språk, skriving og e-publisering

Lag en font av håndskriften din

leave a comment »

En gang hadde jeg en flott håndskrift. Nå blir den bare styggere og styggere, og jeg skjønner knapt nok det jeg kroter ned på gule lapper. Jo raskere datamaskinene ble, desto mer utålmodig ble jeg, og desto verre ble håndskriften min.

Min far hadde en nydelig håndskrift. Da han gikk bort, ga søsteren hans meg et brev han hadde skrevet på Grini. De dystre omgivelsene hadde ingen innvirkning på skriften hans, som var like sirlig som alltid. Jeg? Kan ikke skrive fort nok.

Jeg ble fontoholiker i stedet, med hundrevis av fonter, og et nytt problem oppsto: Hvilken skrifttype skal jeg velge? Men det er en annen historie.

Mens jeg skrev #kreativweb-utgaven om fonter, benyttet jeg anledningen til å teste PaintFont.com, en generator som gjør om håndskrift til en font som kan brukes på datamaskinen. Tjenesten er gratis, og hele prosessen tar bare noen minutter. Du laster ned en mal der du skriver tegnene du vil ha med – du trenger en sort tusjpenn, ikke for tykk. Overlinjer, underlinjer og x-høyder er avmerket, så det er rimelig lett å få jevne bokstaver. Når du er ferdig, laster du opp malen i for eksempel PDF-format, og det ferdige fontsettet blir generert med det samme.

Min font heter SolveigH. Pen er den ikke, selv om jeg skjerpet meg og skrev så fint jeg kunne, men det er ganske tøft å ha sin egen font i fontlisten:

 

Written by Solveig Hansen

20.1.2015 kl. 17:25

Publisert i Fonter

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: