TransOnline-bloggen: Språk, skriving og e-publisering

Fra web til PDF med ett klikk

leave a comment »

Web2PDF er et praktisk verktøy for å konvertere enkeltstående nettsider til PDF. Det kan også brukes for blogger, men du støter på enkelte begrensninger på grunn av måten blogger er bygd opp på. Jeg har testet verktøyet for denne WordPress.com-bloggen.

Basisverktøyet er gratis. Det er bare å gå til Web2PDF og skrive inn adressen til nettsiden du vil konvertere. Konverteringen går kjapt, og formatering, bilder, lenker osv. beholdes i PDF-filen. For at bilder skal inkluderes i PDF-filen, må de være lagret i mediebiblioteket (Media Library) for selve WordPress-bloggen, ellers vises de ikke i den konverterte filen.

Web2PDF er laget for å konvertere enkeltsider fra nettet. Vanlige nettsider har en statisk lengde, mens du for en blogg angir hvor mange innlegg du vil vise på hovedsiden, eller kanskje du har slått på automatisk rulling (Scroll Infinitely). For en WordPress-blogg kan du vise opptil 50 innlegg på siden (velges under Dashboard-Settings-Reading / Kontrollpanel-Innstillinger-Lesing). Når automatisk rulling er aktivert, konverteres bare sju innlegg i WordPress – det er dette antallet WordPress henter inn per innlasting. Det betyr at du ikke kan konvertere hele bloggen i et jafs.

Du kan eventuelt filtrere innleggene du vil konvertere, for eksempel etter måned eller kategori. Jeg valgte å konvertere innleggene i kategorien «Fra manus til e-bok». Alt innholdet er intakt i PDF-filen, bortsett fra at bloggtittelen øverst vises som en krusedull.

Se PDF-filen hvis du vil.

Med Web2PDF kan du også sende en konverteringsforespørsel via e-post og få tilsendt PDF-filen til e-postadressen din. Hvis du blir medlem, får du tilgang til mer avanserte alternativer. Som betalende medlem slipper du å se Web2PDF-logoen i PDF-filen. Med en gratis konvertering vises logoen nederst til høyre på hver side.

En annen mulighet er å plassere en «Lagre som PDF»-knapp på en nettside for å gjøre det lett for besøkende å skrive ut siden, for eksempel en kvittering, en veiledning eller et kart. Knappen kan ikke legges til i en blogg på WordPress.com, men for WordPress.org-brukere er Web2PDF tilgjengelig som plugin.

Les mer på nettstedet for Web2PDF.

 

Written by Solveig Hansen

5.12.2012 kl. 21:10

Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: