TransOnline-bloggen: Språk, skriving og e-publisering

HomeSite og Windows 7

with one comment

HomeSite fungerer ikke uten videre i Windows 7.

Jeg har lenge brukt HomeSite som HTML-program. Det ble i sin tid utviklet av Allair, som ble kjøpt opp av Macromedia, som igjen ble kjøpt opp av Adobe. I fjor droppet Adobe hele programmet.

HomeSite er egentlig bare et redigeringsprogram der man skriver inn koder og tekst. Det er ypperlig for dem som foretrekker å håndkode HTML, men som samtidig ønsker litt automatikk. Når man for eksempel skriver inn starttaggen <P>, blir sluttaggen </P> satt inn automatisk. Man kan også trykke på knapper på verktøylinjen for å sette inn tagger, eller man kan bruke hurtigtaster for ofte brukte tagger. For <P> trykker man Skift+Alt+P.

Det finnes sikkert andre og bedre programmer, men jeg har nå engang blitt vant til HomeSite. Så kom tiden for å installere det på Windows 7-maskinen. Det blir installert, men kjører ikke uten videre. Ingen grunn til panikk: Windows-funksjonen for bakoverkompatibilitet løser problemet. Gjør følgende:

1. Høyreklikk på HomeSite-ikonet på skrivebordet eller Start-menyen, og klikk på Egenskaper.
2. Gå til fanen Kompatibilitet i dialogboksen som åpnes.
3. Merk av for “Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for”, og velg ønsket alternativ, for eksempel et XP-alternativ.
4. Problem løst.

Jeg kommer til å bruke HomeSite en stund til, til jeg finner et lignende alternativ, som kanskje er bedre tilpasset nye tider. Dreamweaver, som Adobe anbefaler som erstatning, er litt dyrt.

Written by Solveig Hansen

6.11.2010 kl. 13:56

Publisert i Webdesign

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Så rart. Jeg bruker Windows 7 Home Premium og har ikke noen problemer med å legge til ikoner via Customize… på høyreklikkmenyen. Trodde det var likt uansett operativsystem.

    transonline

    7.12.2010 at 11:32


Hva mener du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: